Etiket Sonuçları: 2. sınıf

Şbt

2-B sınıfı öğrencilerilerimiz Hayat Bilgisi dersinde işledikleri Sağlığımızı Koruyanlar konusu ile ilgili olarak Hisarcık İlçe Hastanesi´ni  ziyaret ettiler. Gezinin amacı çevresindeki sağlık kurumlarını ve bu kurumlarda çalışan personeli tanımak, personellerin görevleri hakkında bilgi sahibi olmaktı. Hastane çalışanları öğrencilerimize, hastanenin birimlerini gezdirerek, hastanede görev yapan personeli ve hastanedeki araçları tanıttılar. Aile hekimi ve diş hekimi de kendi alanlarında bilgi verdiler. Diş hekimi , öğrencilere nasıl diş fırçalanacağını anlatarak günde en az iki kez diş fırçalamalarını hatırlattı. Öğrenciler merak ettikleri soruları hastane personeline sordular. Bizi kabul ettikleri ve verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı hastane personeline teşekkür ederiz.

2.Sınıf öğrencilerimiz Tutum yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla, satın aldıkları ya da kullandıkları ürünlerin Türk Malı olmasına dikkat etmeye başladılar. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca aileleriyle birlikte marketten aldıkların ürünlerin Türk Malı kodu (869) ile başlayıp başlamadığına dikkat ederek alış veriş yaptılar. Kendi yörelerinden ürünleri kullanmaya da dikkat ettiler. Öğrencilerimiz, bundan sonra tükettikleri ürünlerin Türk malı olmasına özen göstereceklerini söylediler. Böylece ülkemiz zenginleşecek. Paramız başka ülkelere gitmesin dediler.

Bu etkinlikte duyarlılık gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

2. sınıflar Hisarcık PTT şubesine, Kartpostal kültürünü yaşatmak, dostluk ve arkadaşlık ruhunu geliştirmek amaçlı gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz önce Türkçe dersinde kartpostallarını hazırladılar, PTT şubesine gitmeden adres bilgilerini kartlarına doldurdular, sonra da şubeye gidip kartpostallarını postaladılar.

Öğrenciler Atatürk´ün çocukluğunu araştırırken, Atatürk´ün çocukluğunda ceviz oyunu, saklambaç gibi oyunlar oynadığını öğrendiler. Bu oyunun nasıl oynandığını araştırarak oynamaya karar verdiler. Ceviz Oyununu oynarken çok eğlendiler.

OYUNUN OYNANIŞI

Ceviz oyunu duvar dibinde açılan bir çukura bir, bir buçuk metre mesafede tesbit edilen yerden bir avuç ceviz atmakla oynanır.. Şöyle ki, oyun başlamadan karşı karşıya gelen iki çocuktan birisi tek, diğeri çift sayıyı alırlar, eğer cevizleri atan çifti almış ise ve çukura attığı cevizler de çift olarak çukura girerse karşı taraftan o kadar ceviz alır, tek düşerse kendisi o kadar ceviz vermek mecburiyetinde kalırdı. Bu suretle ceviz kaybedenler, ya evlerine gider analarından yeniden ceviz ister, alırsa ne âlâ!, almazsa bakkaldan veya komşulardan bulur gelir  ve  oyuna tekrar iştirak eder, işte bu suretle oyuna devam edilir ve kazanan çocukların cepleri ve koyunları cevizlerle dolu olarak sevinçle evlerine dönerlerdi.

2. sınıflar okulumuza yakın olan Hisarcık Halk Kütüphane´sine ziyarete gitti. Öğrencilerimiz kütüphanede seçtikleri kitapları keyifle okudular. Kütüphaneye istedikleri zaman kitap okumaya gidebileceklerini, üye olup kitap alabileceklerini ve herhangi bir konu hakkında araştırma yapmaya gelebileceklerini öğrendiler.