Etiket Sonuçları: özel alt sınıfı

Matematik bilgisinin soyut olarak verilmesinin aksine; çocuklarin dokunabileceği, görebileceği,  ve deneyimleyebileceği şekilde sayılarla tanışması, akılda kalıcılık ve anlamlandırma adına büyük önem taşır. Bu etkinliğimiz rakamlarin yazışlarini tanıma açısından güzel bir çalışma oldu.

Özel eğitim öğrencilerimiz ilçe halk kütüphabemizi ziyaret etti.

Şbt

Kavramlar okul döneminde öğretilmeye başlayan konulardan biridir.

Çocuklar bu dönemde ömürleri boyunca kullanacakları kavramlarin temellerini atarlar.

Yer yön kavramları okul döneminde edat olarak öğretilen kavramlardır.

Biz de sağ-sol yukarı-aşağı kavramını eğlenceli hale getirerek daha kolay ögrenmelerini sağlayacak etkinlik oluşturduk.

Şbt

Görsel,hafiza,dikkat gelistirme oyunumuz: Görsel ve duyuşsal bellegini geliştirecek.Öğrenci hafizasını ve beynini daha etkin kullanacaktır.

Özel alt sınıf öğrencilerimizin matematik dersinde ipe  boncuk dizerek yaptıkları sayma çalışmaları. Hem sayarken eğleniyor hem de ipe boncuk dizerek küçük kas gelişimini destekliyorlar.

Özel Alt Sınıfı öğrencimiz Emre VAR, gözleri kapalı haldeyken nesnelere dokunarak veya duyu organlarıyla hissederek, nesnelerin  ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor.

Öğrencilerimiz Öğretmenleri ile beraber hem nefes açma çalışması yapıyor, hem de çok eğleniyorlar.