Etiket Sonuçları: özel eğitim

Ock

Doğum günü pastalarını kendileri hazirlayan özel eğitim öğrencileri iş birliği içinde çalışmanın mutluluğunu yaşadılar. Kendilerinin hazırlamış olduğu pastayı yemek çok hoşlarına gittiğini söylediler.

İlçe Kaymakamımız Furkan BAŞAR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan  CEBECİ, 3 Arakıl Dünya Engelliler Günü dolayısıyla,özel eğitim sınıflarımızda eğitim gören öğrencilerimizi ziyaret etti.

Kaymakamımız öğrencilerimize hediyeler verdi ve onlarla sohbet edip ilgilendi.

Daha sonra 3-A sınıfında İşaret dili kursiyerlerinin işitme engelliler için hazırlamış olduğu videoyu seyrettiler.

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla lise özel eğitim sınıfındaki abi ve ablalarını ziyaret etti.

Birbirlerine hediyeler veren öğrencilerimiz, birlikte vakit geçirip eğlendiler, oyunlar oynadılar.

1-B sınıfı ögretmenimiz ŞERİF ÖZTÜRK Müzik dersini özel eğitim öğrencilerimiz ile geçirdi.1-B sınıfi özel eğitim ögrencilerimiz ile hem tanıştı hem kaynaştı.Özel eğitim öğrencilerimiz çok mutlu oldu ve keyifli vakit geçirdiler.

Kapsayıcı eğitim, ilk olarak ileri derecede engelli ve/veya özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için gündeme gelmiştir. Amaç, bu öğrencileri normal eğitim süreçlerine dahil etmek olmuştur. Bu tanım, son zamanlarda genişleyerek, toplumda dezavantaja sahip tüm grupları (dini, etnik ve kültürel azınlıklar, göçmen, mülteci ve sığınmacılar, kızlar, düşük gelirli aileler, engelliler, AIDS hastaları, vb.) dâhil edecek şekilde bir ifadeye bürünmüştür.

Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.

Ekm

Öğretmenimiz Tuğba ÖZDEMİR´in hazırladığı pano ile, öğrencilerimiz günlerin isimlerini ögrenip, hangi günler okula gelecekleri hangi günler haftasonu olduğunun farkına varacak.

Ekm

Çocuklara uygulanan nefes teknikleri, çocukların beyin ve beden gelişimlerine uygun biçimde geliştiren tekniklerdir. Çocukların öğrenmelerinde en etkili yol oyun olduğundan, çocuklarla nefes çalışmaları  oyun yolu ile yapılmaktadır. Bireysel çalışmalar yapıldığı gibi grup çalışmalarından da olumlu sonuçlar alınmaktadır. Çocuk nefes teknikleri sayesinde beynin nefesten sorumlu bölgesi eğitilebilir, böylece dokulara yeterince oksijen taşınabilir. Bu durumda yeterince oksijen ve şeker ihtiyacı karşılanan beyin, tam kapasite ile çalışır. Öğrenme kolaylığı, motivasyon, konsantrasyon ve saklı potansiyellerini açığa çıkarmakaçısından beyin en iyi noktaya gelir.

Ekm

Evimizin dışında kalan bütün alanlar bizim çevremizi oluşturur.

Çevrenin bir diğer adı da doğadır.

Çevremiz, yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz temiz havayı ve oksijeni sağlar.

Ayrıca çevremizde bir çok hayvan ve bitki de yaşamını sürdürür.

Çevremizin temiz olması, hem bize hem de diğer canlılara daha sağlıklı ve güzel bir yaşam sağlar.

Ekm

Özel eğitim ògrencilerimizin, sağını solunu ögrenmesi amacıyla, kavramları pekistirmek icin sınıfa seksek oluşturduk. Yapim aşamasina da katılan ögrencilerimiz, seksek oynarken eğlenerek öğrendi.

Eyl

Özel eğitim sınıfımızda Tuğba ÖZDEMİR öğretmenimiz öğrencilerinin el-göz koordinasyonunu ve ince motor becerilerini geliştirmek amacıyla eğilenceli oyunlar oynatıyor.

İnce motor beceriler için küçük kas gurupları (el ve parmak) kullanılır. Örneğin; yazmak, resim yapmak, makasla kesmek, ayakkabı bağını bağlamak, düğme iliklemek, giyinmek, fermuar açıp kapatmak, saç taramak, çatal bıçakla yemek gibi. Genelde dikkat ve konsantrasyon gerektiren hareketlerdir. El-göz koordinasyonu için, ince motor becerilerinin ve görsel gelişimin ciddi önemi vardır.

Bu amaçla Tavuğa Yem Yedirelim oyunu oynayan öğrencilerimizin hem becerilerini geliştirdi hem de eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ock

Öğretmenimiz Ummahan Varol öğrencileri için masa hokeyi hazırladı. Bu oyunu çok seven öğrencilerimiz eğlenceli bir ders geçirdi.

Öğretmenimiz Ummahan Varol´un hazırladığı pano ile öğrencilerimiz hava durumunu öğrenip, yaşadığı çevrenin hava durumunun nasıl olduğunun farkına varacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan CEBECİ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okulumuzdaki özel eğitim sınıflarımızı ziyaret etti. Bir süre öğrencilerimizle ilgilendikten sonra onlara hediyeler verdi. Bu anlamlı ziyaretinden dolayı müdürümüze teşekkür ediyoruz.