T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KÜTAHYA / HİSARCIK - Atatürk İlkokulu

Etiket Sonuçları: sınıf

Ekm

Ana sınıfı

Mrt

Kütahya´nın Hisarcık Atatürk İlkokulu öğrencileri, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İlçe Hastanesini ziyaret ederek sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

 

Okul Müdür Yardımcısı Pelin Solak, 3. Sınıf Öğretmenleri Ali Sevinç ve Şevket Şen nezaretinde 31 öğrenci İlçe Hastanesini ziyaret ederek doktorların ve sağlık çalışanlarının tıp bayramlarını kutladılar. Ziyarette sağlık personeli tarafından öğrencilere çikolata ve kek ikram edildi. Bu arada Hastane Başhekimi Dr. Reyhan Demir öğrencilere el hijyeni konusunda eğitim verdi. Verilen eğitimin ardından öğrencilere sabun dağıtıldı. Daha sonra öğrenciler İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Reyhan Demir ve Hastane Müdürü İsa Gök ile birlikte hastane bölümlerini gezerek sağlık personeli ve görevleri hakkında bilgi aldılar.

 

Müdür Yardımcısı Pelin Solak, İlçe Hastanesini ziyaret etme amaçlarının hem öğrencilerin çevrelerindeki Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri tanımalarına imkan sağlamak, hem de sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutlamak olduğunu söyledi.

 

Tıp bayramı nedeniyle öğrencilerin yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren doktor ve sağlık personeli öğretmen ile öğrencilere teşekkür ettiler.

Şbt

2-B sınıfı öğrencilerilerimiz Hayat Bilgisi dersinde işledikleri Sağlığımızı Koruyanlar konusu ile ilgili olarak Hisarcık İlçe Hastanesi´ni  ziyaret ettiler. Gezinin amacı çevresindeki sağlık kurumlarını ve bu kurumlarda çalışan personeli tanımak, personellerin görevleri hakkında bilgi sahibi olmaktı. Hastane çalışanları öğrencilerimize, hastanenin birimlerini gezdirerek, hastanede görev yapan personeli ve hastanedeki araçları tanıttılar. Aile hekimi ve diş hekimi de kendi alanlarında bilgi verdiler. Diş hekimi , öğrencilere nasıl diş fırçalanacağını anlatarak günde en az iki kez diş fırçalamalarını hatırlattı. Öğrenciler merak ettikleri soruları hastane personeline sordular. Bizi kabul ettikleri ve verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı hastane personeline teşekkür ederiz.

Ock

Ara

4-B sınıf öğretmeni Yusuf KELEK, öğrencilerimizin mangala oyununu daha rahat oynayabilmeleri için masa mangala yaptı.

Masaları yapmak için, okulumuzun deposundan temin ettiği, atıl durumdaki eski malzemelerden yararlanan öğretmenimiz, adeta bir marangoz gibi ustalıklı bir çalışma ortaya koydu. Daha sonra öğrencilerimiz ile  ile birlikte masaların son dokunuşlarını yapıp boyadı.

Okulumuza böyle bir katkıda bulunan Yusuf KELEK öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte her hafta bir gün sinema günü etkinliği düzenliyor. 

Öğrencilerin seviyelerine uygun film ve animasyon filmlerini öğrenciler patlamış mısırla eğlenceli hale getiriyor.

Ayrıca tarihimizi anlatan 120 filmi gibi filmlerle de hem tarihi öğreniyorlar hem de sinema ortomının keyfini çıkarıyorlar.

Ara

4. sınıflar Hisarcık PTT şubesine, Kartpostal kültürünü yaşatmak, dostluk ve arkadaşlık ruhunu geliştirmek amaçlı gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz önce Türkçe dersinde kartpostallarını hazırladılar, PTT şubesine gitmeden adres bilgilerini kartlarına doldurdular, sonra da şubeye gidip kartpostallarını postaladılar.

Ara

2.Sınıf öğrencilerimiz Tutum yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla, satın aldıkları ya da kullandıkları ürünlerin Türk Malı olmasına dikkat etmeye başladılar. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca aileleriyle birlikte marketten aldıkların ürünlerin Türk Malı kodu (869) ile başlayıp başlamadığına dikkat ederek alış veriş yaptılar. Kendi yörelerinden ürünleri kullanmaya da dikkat ettiler. Öğrencilerimiz, bundan sonra tükettikleri ürünlerin Türk malı olmasına özen göstereceklerini söylediler. Böylece ülkemiz zenginleşecek. Paramız başka ülkelere gitmesin dediler.

Bu etkinlikte duyarlılık gösteren velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Ara

2. sınıflar Hisarcık PTT şubesine, Kartpostal kültürünü yaşatmak, dostluk ve arkadaşlık ruhunu geliştirmek amaçlı gezi düzenledi.

Öğrencilerimiz önce Türkçe dersinde kartpostallarını hazırladılar, PTT şubesine gitmeden adres bilgilerini kartlarına doldurdular, sonra da şubeye gidip kartpostallarını postaladılar.

Kas

1-B sınıfı ögretmenimiz ŞERİF ÖZTÜRK Müzik dersini özel eğitim öğrencilerimiz ile geçirdi.1-B sınıfi özel eğitim ögrencilerimiz ile hem tanıştı hem kaynaştı.Özel eğitim öğrencilerimiz çok mutlu oldu ve keyifli vakit geçirdiler.

Kapsayıcı eğitim, ilk olarak ileri derecede engelli ve/veya özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için gündeme gelmiştir. Amaç, bu öğrencileri normal eğitim süreçlerine dahil etmek olmuştur. Bu tanım, son zamanlarda genişleyerek, toplumda dezavantaja sahip tüm grupları (dini, etnik ve kültürel azınlıklar, göçmen, mülteci ve sığınmacılar, kızlar, düşük gelirli aileler, engelliler, AIDS hastaları, vb.) dâhil edecek şekilde bir ifadeye bürünmüştür.

Bugünkü anlamda kapsayıcı eğitim, özel gereksinimi ve/veya engeli olsun veya olmasın, sosyal, kültürel, eğitimsel, yaşamsal aktivite ve fırsatlara tüm toplum üyeleri ile eşit düzeyde erişimde güçlük yaşayan bütün çocukları kapsamakta ve bu çocukların diğer akranlarıyla birlikte eğitim alma hakkını vurgulamaktadır.

Kas

3. sınıf öğrencilerimize sportif yetenek taraması yapıldı.

Kas

Kütahya´nın Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu´nda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Semra Bülbül için, Milli Eğitim Bakanlığı´nın MEBİM hattına bir veli tarafından şikayet değil, övgü dolu mesajı geldi.

 

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, öğrenci, veli, öğretmen ve diğer bütün vatandaşlardan gelen her türlü bilgi edinme, soru, talep, görüş, öneri, ihbar ve şikayeti, etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi ´MEBİM´ hattına bir veli tarafından Atatürk İlkokulu 4-A Şubesi Sınıf Öğretmeni Semra Bülbül´e şikayet değil, övgü dolu mesaj geldi.

Kas

Öğrenciler Atatürk´ün çocukluğunu araştırırken, Atatürk´ün çocukluğunda ceviz oyunu, saklambaç gibi oyunlar oynadığını öğrendiler. Bu oyunun nasıl oynandığını araştırarak oynamaya karar verdiler. Ceviz Oyununu oynarken çok eğlendiler.

OYUNUN OYNANIŞI

Ceviz oyunu duvar dibinde açılan bir çukura bir, bir buçuk metre mesafede tesbit edilen yerden bir avuç ceviz atmakla oynanır.. Şöyle ki, oyun başlamadan karşı karşıya gelen iki çocuktan birisi tek, diğeri çift sayıyı alırlar, eğer cevizleri atan çifti almış ise ve çukura attığı cevizler de çift olarak çukura girerse karşı taraftan o kadar ceviz alır, tek düşerse kendisi o kadar ceviz vermek mecburiyetinde kalırdı. Bu suretle ceviz kaybedenler, ya evlerine gider analarından yeniden ceviz ister, alırsa ne âlâ!, almazsa bakkaldan veya komşulardan bulur gelir  ve  oyuna tekrar iştirak eder, işte bu suretle oyuna devam edilir ve kazanan çocukların cepleri ve koyunları cevizlerle dolu olarak sevinçle evlerine dönerlerdi.

Kas

2. sınıflar okulumuza yakın olan Hisarcık Halk Kütüphane´sine ziyarete gitti. Öğrencilerimiz kütüphanede seçtikleri kitapları keyifle okudular. Kütüphaneye istedikleri zaman kitap okumaya gidebileceklerini, üye olup kitap alabileceklerini ve herhangi bir konu hakkında araştırma yapmaya gelebileceklerini öğrendiler.

Kas

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri, Yenice Köy yolu üzerinde Güneş Enerjisi Santraline gezi-gözlem yapmaya gitti.

Öğrencilerimiz gezide, Fen Bilimleri dersinin "yakın çevresinde bulunan kaynaklarımız" konusu ile ilgili olarak güneş panelleri tesisini gezdi ve görevlilerden yenilenebilir enerjinin ne olduğu, nasıl elektrik elde edilip şebekeye aktarıldığı ile ilgili bilgiler aldılar.

Yetkililer, bu tesisin yılda 1,600,000 kilovat elektrik enerjisi ürettiğini ve 980 panelden oluştuğunu ifade etti.

Ayrıca öğrencilerimiz yakın çevrede bulunan bir sıcak su kaynağını da gezdi.

Okul Müd. Yard. Pelin SOLAK, yerinde görerek ve yaşayarak öğrenmenin önemli olduğunu, böylelikle öğrenilenlerin daha akılda kalıcı olacağını, vurguladı. Bu gezinin de öğrencilerin temiz enerji üretimini yerinde görmelerine fırsat sağladığını belirtti.

        Gezinin yapılmasını kabul edip yardımcı olan santral çalışanlarına, Ulaşımı sağlayan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih ÇALIŞKAN'a, öğretmenlerimiz Ali SEVİNÇ ile Şevket ŞEN'e ve katılan öğrencilerimize teşekkür eden müdür yardımcımız, "Bu seneki projelerimizde bu tip etkinlikler devam edecek." dedi.      

Ekm

Bugün 3. sınıf öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri Şevket ŞEN ve Ali SEVİNÇ ile birlikte Belediye Başkanımız Fatih ÇALIŞKAN´ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten önce okulda hazırladıkları dilekçelerini belediye başkanımıza sundular.

Öğrencilerimizin dilekçelerini inceleyen başkanımız, genel istek olarak

"okul bahçesine çocuk parkı yapılması"  isteği olduğunu gördü.

Dilekçe hakkının demokratik bir hak olduğundan bahseden başkanımız,

park istekleriyle yakından ilgileneceğini söyledi ve ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Sınıf öğretmenimiz Şevket ŞEN, bu etkinlik ile dilekçenin önemini kavratmaya çalıtıklarını belirtti.

Ayrıca öğrencilerimizin isteklerini resmi makamlara dilekçe ile sunabileceklerini,

bunun yasal ve demokratik hakları olduğunu,

anlaşılır ve kuralına uygun dilekçe yazmanın nasıl olacağını uygulayarak gösterebildiklerini belirtti.

 

Müdürümüz İsmail DEĞİRMENCİ ise , öğrencilerimize vakit ayırıp ağırlayan

ve okulumuzun her türlü sorununda yardımlarını esirgemeyip

belediye imkanlarını seferber eden  belediye başkanımıza teşekkür etti. 

Ekm

3-B sınıfından Ramazan ACAR Cumhuriyet konulu resim yarışmasında ilçede 2. oldu.

Arkadaşımızı tebrik ediyoruz.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan CEBECİ, anasınıfımızı din eğitimi dersinde ziyaret etti.

Öğrencilerimize önce kek ve meyvesuyu ikram eden müdürümüz, müftülük tarafından görevlendirilen öğretmenimizden, öğrencilerimizin aldığı bu eğitim ile ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra öğrencilerimizle öğrendikleri hakkında sorular sorup bir süre sohbet etti.

Alınan bu din eğitiminin istifadeli olmasını diledi ve öğrencilerimizle vedalaştı.

22 Ekim 2018 Pazartesi

Ekm

4-A ve 4-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Semra BÜLBÜL ve Yusuf İzzettin KELEK rehberliğinde, okul bahçesinde oluşturulan Engel Parkurunda yarıştılar. Oyuna bahde bulunan diğer sınıf öğrencilerimiz de katıldı.

Parkurda; ekip halinde sırtta top taşıma, ördek yürüyüşü alanı, halka atma, denge yürüyüşü , çuvalla alanı tamamlama ve top atma etapları yer aldı.

Öğrenciler parkurda hem eğlendiklerini hem de fiziksel aktivite yaptıklarını belirttiler.

Ayrıca buu etkinlik esnasında oyunua özel eğitim öğrencilerimiz de dahil oldular ve çok eğlendiler.

Öğretmenler kurulunca almış olduğumuz karar gereği, bahçe oyunlarımıza ve etkinliklerimize özel eğitim öğrencilerimizi de katmaya ve onların diğer öğrenciler ile kaynaşmalarını sağlamaya karar vermiştik.

Özel öğretim öğretmenlerimizden Nurcan KILINCASLAN, öğrencilerinin diğer sınıfların etkinliklerine katılmaktan çok mutluluk duyduklarını ve olumlu davranışlar geliştirebildiklerini söyledi.

Ekm

4. sınıflar Okul sağlığı projesi kapsamında sabah kahvaltısı etkinliği düzenledi.

Ekm

Anasınıfı öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü faaliyeti olarak kuş evi hazırladılar.

Aile katılımıyla yapılan bu etkinlikte çocukların hayvan sevgisi ve hayvanları koruma gibi duygularını geliştirmek amaçlandı.

Ekm

Anasınıfı öğrencilerimiz, Çarşamba günü bayat ekmekleri kullanarak hayvanlar için mama hazırladı.

Daha sonra bu mamaları süt ile birlikte okul çevresindeki boş alanlara bıraktılar.

Anasınıfı öğretmenimiz Selin AĞÇAY;

"Öğrencilerimle önce bayatlayan ekmeklerin nasıl değerlendirilebileceğini tartıştık. Tartışma sonucunda bu ekmeklerle hayvanların beslenilebileceği fikrini bulan öğrencilerim, çok heyecanlandı ve bir an önce etkinliğe başlamak istediler. Bu etkinlikle, değerler eğitiminin içerdiği sevgi ve yardımseverlik duygularını pekiştiren çocuklar, ders bitiminde hazırlanan kaplardaki mamaları kontrol etti ve hepsinin yenmiş olduğunu görünce çok mutlu oldular. Birkaç hafta sonra etkinliğimizi tekrarlamayı düşünüyoruz." dedi.

Eyl

3-B Sınıfında başkanlık seçimi yapıldı. Oylama sonucunda Hasan NALBANT birinci geldi ve 3-B sınıf mümessili oldu.

Sınıf öğretmenimiz Şevket ŞEN; demokrasi bilincini güçlendirmek amacıyla yaptığımız bu seçimde, prosedürü ve her detayı gerçek seçimlerdeki gibi hazırladık. Oylama öncesi adayların kendini ifade etmelerine ve anlatmalarına fırsat verdik. Seçim görevlileri seçerek mesuliyet ve görev duygusunu aşılamaya çalıştık. Oylama sonrasında ise galip gelen öğrencimiz ile diğer adayların tokalaşmasını sağlayarak tebrikleştirdik ve centilmenliğin önemini göstermeye çalıştık, dedi. Geleceğin yetişkinleri olacak ve Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz bu evlatlarımızı şimdiden bu tür rekabetçi ve aynı zamanda centilmence etkinliklerle hazırlıyoruz, dedi.

Eyl

İlçe Hastanemizden gelen doktor ve sağlık görevlileri, 1. sınıf öğrencilerimize diş taraması yaptı. Tek tek öğrencilerimizi muayene eden doktor, öğrencilerimize diş sağlığını koruma ve siş fırçalama ile ilgili bilgilendirici konuşma yaptı.

Eyl

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Semra BÜLBÜL ve Yusuf İzzettin KELEK nezaretinde, Fen Bilimleri dersinde fosil bulma etkinliği olarak arkeolojik kazı çalışması yaptılar.

Okul bahçesinde bulunan kum havuzuna öğretmenlerin daha önce hazırlamış oldukları ve bu alana gömmüş oldukları fosil örneklerini getirdikleri kazı malzemeleri ve fırçalar ile aradılar.

Özenle ve titizlikle gerçekleştirdikleri çalışma sonunda aradıkları kalıntıları bulan öğrenciler çok mutlu oldular.

Eyl

1. sınıflarımızın okula uyum süreci devam ediyor. Şerif Öğretmenimiz öğrencilerine okul parkımızı tanıtıyor.

Eyl

Bugün 1. sınıf ve anasınıfı öğrencilerimiz okula başladı. Okula Uyum Programı dolayısıyla bir hafta önceden okula başlayan miniklerin ve velilerimizin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Düzenlenen kura ile 1-A şube öğretmenimiz Gökay GÜLER, 1-B şube öğretmenimiz de Şerif ÖZTÜRK oldu. Sınıfları ve öğretmenleri belli olan öğrencilerimiz yeni sınıflarına geçtiler. 

Sınıfta öğretmenlerinden balon ve hadiyeler alan öğrencilerimiz çok mutlu oldu. Sınıfları dolaşan müdürümüz İsmail DEĞİRMENCİ, onlarla tanışma ve hoş geldin sohpeti yaptı. Öğretmen ve velilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Uyum haftası boyunca  öğrencilerin okula daha kolay uyum sağlamaları amacıyla çocuk, aile ve öğretmen tanışma programları gibi etkinlikler düzenlenecek. Öğrencilere; öğrenme ortamını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını tanımaları için daha rahat bir ortam oluşturulacak. Ayrıca okulu sevdirmek amacıyla çeşitli oyunlar ve aktiviteler gerçekleştirilecek.

 

 

 

Haz

4-B sınıfı öğrencilerimiz ingilizce dersinde online olarak görüntülü görüşme yaptı. Öğretmenleri Gülşah TANIK nezaretinde, İzmir´in Kaklıç İlkokulu öğrencileri ile bağlantı kurmalarını sağlandı. Gürüşme sırasında yeni arkadaşlar edinen öğrencilerimiz, yaptıkları bu etkinlikten çok memnun oldular. 

May

Dördüncü sınıf velilerimiz  bir araya gelerek sınıf öğretmeni Şerif Öztürk´e sürpriz hazırladılar.

4-A sınıfı velilerimiz çocuklarının öğretmeni Şerif Öztürk´e, dört yıllık emeklerinin karşılığını ödeyemeyeceklerini, fakat küçük bir hediye ve pasta ile teşekkürlerini iletmek istediklerini söylediler. Öğrenciler de öğretmenlerine sevgilerini ve teşekkürlerini ilettiler.

May

Rahatsızlığı dolayısıyla iki hafta hastanede yatan 1-B sınıfı   öğrencimiz Mehmet Oğuz´u, öğretmeni Serpil Kelek ve eşi Yusuf Kelek ile zümre öğretmen Mehmet Kaya ve eşi Sebiha Kaya evlerinde ziyaret ettiler. Hastalığı dolayısıyla okuma bayramına katılamayan öğrencimize okuma belgesini, öğretmeni evinde verdi. Okumayı çok seven öğrencimize hikaye seti armağan etti. Kendisine acil şifalar diliyoruz.

May

Matematik bilgisinin soyut olarak verilmesinin aksine; çocuklarin dokunabileceği, görebileceği,  ve deneyimleyebileceği şekilde sayılarla tanışması, akılda kalıcılık ve anlamlandırma adına büyük önem taşır. Bu etkinliğimiz rakamlarin yazışlarini tanıma açısından güzel bir çalışma oldu.

May

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri toplam 41 öğrenci bireysel olarak penaltı atma yarışması yaptılar. Kaleye geçen öğretmenleri Yusuf İzzettin KELEK´e 3 atış yapan 3. sınıf öğrencileri oldukça eğlendiler. Yarışmayı 3/B Sınıfından Furkan ÖNEŞ attığı 2 gol ile kazandı.

May

4. sınıf öğrencilerimiz, sınıf öğretmenlerimiz GÖkay GÜLER(4-B) ve  Şerif ÖZTÜRK(4-A) ile birlikte Kızılay kan bağışı istasyonunu gezdi. Kan bağışında bulunmanın ne kadar önemli olduğunu öğrencilerimize anlatan Şerif ÖZTÜRK öğretmenimiz, kendisi de bizzat kan bağışında bulundu. Eğitimde gezi-gözlem ve yaparak yaşayarak öğrenmenin çok önemli olduğunu söyleyen öğretmenlerimiz, Kızılay istasyonunun ilçemize geldiğini öğrenince, idaremizin de izniyle hemen gezi planlayıp, öğrencilerini Kızılay istasyonuna getirdiklerini ifade ettiler. Önce kan bağışında bulunma şartlarını ve önemini öğrenen öğrencilerimiz, öğretmenlerinin kan bağışını da gözlemleyerek nasıl kan bağışında bulunulacağını öğrendiler.

May

Bir yıl boyunca okuma yazma eğitimi alan 1. sınıf öğrencilerimiz, okuma bayramı gösterisini sundular. Öğrencilerimiz Hisarcık Meslek Yüksekokulu anfisinde toplanan protokol üyeleri ve velilerimize, büyük bir coşkuyla şiirlerini, şarkılarını, skeç ve gösterilerini sergilediler. Ayrıca salondakiler, sınıf öğretmenimiz Yusuf KELEK´in hazırlamış olduğu klip ve slayt sunumlarını izlediler. Okul müdürümüz konuşmasında, öğrencilerimizi yalnız bırakmayan protokol üyelerimize, velilerimize ve  1-A öğretmenimiz Mehmet KAYA ile 1-B öğretmenimiz Serpil KELEK´e teşekkür etti. Okuma yazmayı öğrenen öğrencilerimiz, okuma belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan CEBECİ ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet Ali ÖZDEMİR´den aldılar. Program sonundaki hatıra fotoğrafı çekiminde, öğrencilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Nis

1-B Sınıfı öğrencilerimiz kesirler konusunda yarım ve  bütün kavramını, sınıfa getirdikleri elmalar aracılığıyla öğrendiler. Önce öğrendiler sonra da elmalarını paylaşarak afiyetle yediler.

Mrt

Sağlık Bakanlığı tarafından 1. sınıf öğrencilerimize işitme testi uygulandı. Bu test için görevlendirilen sağlık görevlileri yanlarında getirdikleri odyometri cihazı ile 1. sınıf arkadaşlarımıza işitme testi uyguladılar. Bakanlığın bu uygulamasının yapılmasını olumlu karşılayan velilerimiz de, dağıtılan belgeler ile kulak sağlığının önemi ve okul çağındaki çocuklara olan etkileri hakkında bilgilendirildi.

Mrt

1-B Sınıfı öğrencileri Sağlıklı Hayat ünitesi ile ilgili olarak sandviç hazırlama etkinliği yaptılar.

Öğrenciler temizlik kurallarına uyarak kesici alet, ocak ve fırın kullanmadan kendilerine  nasıl yemek hazırlayacaklarını öğrendiler.

Bu etkinliği yaparken kendi kendine yapabilmenin mutluluğu içindeydiler.

Hazırladıkları sandviçleri afiyetle yediler.

Mrt

2. Sınıf öğrencilerimiz okulumuzda Afrin Şehitleri köşesi oluşturdular. Bu anlamlı davranıştan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Mrt

Özel eğitim öğrencilerimiz ilçe halk kütüphabemizi ziyaret etti.

Şbt

Kavramlar okul döneminde öğretilmeye başlayan konulardan biridir.

Çocuklar bu dönemde ömürleri boyunca kullanacakları kavramlarin temellerini atarlar.

Yer yön kavramları okul döneminde edat olarak öğretilen kavramlardır.

Biz de sağ-sol yukarı-aşağı kavramını eğlenceli hale getirerek daha kolay ögrenmelerini sağlayacak etkinlik oluşturduk.

Şbt

Görsel,hafiza,dikkat gelistirme oyunumuz: Görsel ve duyuşsal bellegini geliştirecek.Öğrenci hafizasını ve beynini daha etkin kullanacaktır.

Ock

Öğretmenimiz etkinliğini şöyle açıkladı:

Bugün anasınıfımızda Van Gogh´un ünlü eserlerinden ayçiçekleri tablosunu bilgisayardan açarak aynısını resmetmeye çalıştık.

Çocuklar resimlerini en iyi şekilde benzetmeye çalışırken dikkattini toplama, el-göz koordinasyonu, özgüven, deşarj gibi faydalarını gözlemledim ve  etkinliğimiz boyunca da çok eğlendik.

En iyi benzeten öğrencimize resim yapmasını teşvik amacıyla boya hediye ettik. 

Van Gogh bu eserinde henüz açmamış, olgun ve solmak üzere olan farklı ayçiçekleri tek bir vazoda resmettiği için; yaşamın gençlik, yetişkinlik ve yaşlılık gibi farklı evrelerini sembolize ettiği düşünülür. 

Biz de bu etkinlik sayesinde Van Gogh´un ünlü eserini öğrenmiş olduk.

Ara

3. Sınıf Öğretmenleri Semra BÜLBÜL ve Yusuf İzzettin KELEK kaybolmaya yüz tutan tebrik kartı gönderme adetini tanıtmak ve İletişimde önemli yer tutan PTT kurumunun işleyişini tanıtmak amacıyla 3. Sınıf öğrencilerine PTT gezisi düzenlediler.

Gezide öğrenciler, sınıflarında Serbest Etkinlik dersinde hazırladıkları kartları, mektup zarfı ile istedikleri akraba veya arkadaşlarına yolladılar.

Öğrencilerin hoşuna giden etkinlikte Sınıf Öğretmenleri Tebrik Kartlarını ücretsiz olarak sağlayan PTT kurumuna teşekkür ettiler.

Ara

4-B sınıfı öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde mıknatısın çekim gücünü, birbirine uyguladıkları kuvveti ve kutuplarını öğrendiler.

Ayrıca maddeleri sınıflandıralım etkinliği ile maddeleri suda yüzme batma, suyu çekme ve çekmeme durumuna göre, mıknatısın çekip çekmemesine göre sınıflandırdılar.

Öğrancilerimiz yaparak yaşayarak öğrendiler, eğlenceli bir ders geçirdiler.

Ara

Görsel sanatlar dersinde farklı mevsimleri gosteren kartpostallari  tamamlayarak öğrenciler eğlenceli vakit gecirdiler.

Ara

"Better Together" projesi kapsaminda Edirne/Uzunkopru Gazi Mahmut Ilkokulu ogrencileri için yeni yıl tebrik kartlarımızı hazırladık.

Ara

1 B sınıfı b sesini balonla oynayarak öğrendi. Öğrencilerimizden birinin ve annesinin hazırladığı  b sesi yazılmış balonları oynarken çok eğlendiler.

Ara

Soğuk geçen bu günlerde öğrencilerimizin imdadına oyun salonumuz ilaç gibi geliyor. Serbest etkinlikler dersinde çeşitli oyunlar oynayıp yarışmalar yaparak becerilerini geliştiren 1. sınıf öğrencilerimiz çok eğleniyor.

Oyun salonumuzu öğrencilerimiz için hazırlamada emek harcayan herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

1. sınıflar bugün "S" sesini öğrendi. Öğretmenlerimiz "S" sesini hissettirmek ve daha akılda kalıcı olmasını sağlamak için S harfi şeklinde simit getirdiler. Öğrencilerimiz hem yediler hem öğrendiler.

Ara

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri, öğretmenleri Semra BÜLBÜL ve Yusuf İzzettin KELEK rehberliğinde İlçe Halk Kütüphanesine ziyarette bulundular.

Öğrencilere Kütüphane Sorumlusu İsmail YALDIZ tarafından kütüphanede uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Ziyaret boyunca öğrenciler beğendikleri kitapları okudular ve kütüphane üyelik kartları ile kitap ödünç aldılar.

3. Sınıf öğretmenleri bu etkinliğin olumlu sonuç verdiğini ve belirli aralıklarla tekrarlayacaklarını belirttiler

Ara

Bugün anasınıfımızda "Fil dişi macunu deneyi" yaptık.Mezurumuzun içine 250 ml. Hidrojen Peroksit koyarak içine köpürmede yardımcı duş jeli ve renk vermesi için gıda boyası ilave ettik.Son olarak tepkimeyi hızlandırması için katalizör olarak potasyum iyodür ekleterek.Sabun köpüğü ve  ısınmış oksijen gazı elde ettik.Cocuklarımız köpükle çok eğlendi ve kimyasal bir deney yapmaktan çok mutlu oldular.

Ara

4-A sınıfı, fen bilimleri dersinde manyetik alan deneyi yaptı. Sınıfa getirdikleri demir tozu ve mıknatıslar ile kağıt üzerinde manyetik alan çizgilerinin oluşumunu sağladılar. Sınıf öğretmeni Şerif Öztürk dünyamızın da manyetik alan ve yerçekimi gücünün olduğunu öğrencilerine yaparak yaşayarak anlattığını belirtti.

Ara

Anasınıfımızda velilerimizin katkılarıyla yerli malı etkinliği yapıldı. Öğrencilerimize yerli malları tanıtıldı ve yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı.

Ara

1. sınıf öğrencileri Tutum, yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi. Velilerimizin hazırladığı yiyeceklerden yiyip ve içecekleri afiyetle içen öğrencilerimize yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemi anlatıldı. 

Ara

4. Sinif ogrencilerimizle dunya capinda 1 milyondan fazla ogrencinin katildigi "kodlama saati" etkinligine yaptık. Sinif ortaminda yapacagimiz ve yaklasik 1 saat surecek bu etkinlikte, ogrenciler bilgisayar´da kodlama yapmayi denedi. (kodlama demek basit bir dille normalde bilgisayarda oynadiklari oyunlari, ya da kullandimlari programlari oynamak yerine oyunlari, proramlari bilgisayarda nasil uretebileceklerini ogrenmek).

Ara

Birinci sınıf öğrencileri yeni sesleri ve kelimeleri irmiğin üzerine yazarak okuma yazma etkinliği yapıyorlar.

Kas

       Bilindiği üzere dart sporunda:

  • -Kısa süre içinde karar verebilmek, 
  • -Bu kararını nasıl uygulayacağını planlamak, 
  • -İsabet ettirememe durumunda yaşanan moral bozukluğu ile başedebilmek,

       gibi yoğun fiziksel, bilişsel ve duygusal beceriler yer alıyor.

Bu yönleriyle dart sporu satranç oyununa da benzetiliyor hatta "Ayakta satranç oynamak" olarak da tarif ediliyor.

Biz de anasınıfı olarak, -normal dart oyunu bu çağdaki çocuklar için tehlikeli olacağından- top ile oynanan dartı tercih ettik.

3 tur boyunca atışlarımızı yaptık ve en fazla puanı toplayan 3 öğrencimize oyun hamuru hediye ettik.

Bu dönemdeki çocuklar için el-göz koordinasyonunun geliştirilmesi çok önemli olduğundan, etkinliklerle çocuklarımızı desteklemeye devam ediyoruz.

 

Kas

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri sınıflarında yapılan kitap okuma turnuvasını tamamladılar. 3. Sınıf öğretmenleri turnuvanın amacının öğrencilerin tatlı bir  rekabet ortamı ile okumayı arttırmalarını sağlamak olarak belirtti.

Öğrencilerden her sınıfta 1. 2. 3. Olanlara madalya takıldı ve ödüller verildi.

 

Kas

4-B sınıfı öğrencilerimiz din kültürü dersinde öğretmenieri Memiş Güngör ile beraber Mevlid Kandili etkinliği yaptı.

Kas

1-B Sınıfı velilerimiz kek yazarken kek yapıp gönderdiler. M sesini öğrenirken mandalinalara  m sesini yazarak öğrenmelerini kolaylaştırdılar. T sesinde de tavşan kurabiye yaparak öğrenmeye destek oldular. İlk kitabımızı okurken öğrencilere kitap ayracı yaptılar. Eğitim öğretime yaptıkları katkılarından dolayı bütün velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

3-A sınıf öğretmeni  Semra BÜLBÜL, yapılan etkinlik ile kulağın görevleri ve sağlığını koruma anlatıldığını, ayrıca kokunun gücünü anlamaya çalıştırlarını belirtti.

Kas

Özel alt sınıf öğrencilerimizin matematik dersinde ipe  boncuk dizerek yaptıkları sayma çalışmaları. Hem sayarken eğleniyor hem de ipe boncuk dizerek küçük kas gelişimini destekliyorlar.

Kas

1. Sınıf öğretmenlerimizin hazırladığı kelime kartları ile öğrencilerimiz hem seksek oynayıp eğleniyor, hem de kelimeleri kavrayıp cümleler kurmayı öğreniyor. Bu kış aylarında arkadaşlarımıza sınıfta oynanabilen güzel bir oyun sunduğu için öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mehmet KAYA rehberliğinde diş sağlığına dikkat çekmek için bu gün oyun hamurları, fasulyeler kullanarak diş modelleri yaptılar.Çürük dişleri boyayarak gösterdiler. Yaptıkları diş modelleri ile diş fırçalamanın önemini kavradılar.

Kas

Öğrencilerimiz kurumuş yaprak ve diğer malzemeler ile etkinliğini yaparken yeteneklerini gösterdiler. Eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Kas

4. sınıf öğrencilerimiz Sınıf öğretmenlerimiz Gökay Güler ve Şerif Öztürk rehberliğinde "Kültürümüz Değerlerimiz" konulu sergi hazırladı. Öğrencilerimiz milli kültür ögelerini ailelerinden ve yakın çevreden topladılar. Öğrencilerimizin milli kültürümüzü, milli değerlerimizi öğrenmeleri, sahip çıkmaları ve yaşatmaları amacı ile düzenlenen sergiye öğrencilerimizin ilgisi büyüktü. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Özel Alt Sınıfı öğrencimiz Emre VAR, gözleri kapalı haldeyken nesnelere dokunarak veya duyu organlarıyla hissederek, nesnelerin  ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor.

Kas

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri grup ve bireysel oyunlar kategorisinde olan fare deliği oyunu için materyalleri kendileri hazırladılar.

Derse getirdikleri kutulara yine derste boyadıkları fareyi yapıştırdılar.

Daha sonra üzerine çeşitli büyüklükte delikler açtılar. Bu deliklere zorluk derecesine göre puan verdiler.

Oyun hedefi olarak deliklere misket veya mini arabayı sokmaya çalışacaklar. Oyun materyalini hazırladıktan sonra grup olarak ve şubeler arası yarışma düzenlendi.

 

 

Öğrenciler materyal hazırlamaktan ve oyunu oynamaktan çok mutlu olduklarını söylediler.

Kas

Birinci sınıf öğretmenlerimiz bugün "M" sesini öğrencilerine öğrettiler. Serpil Kelek ve Mehmet Kaya öğretmenlerimiz M sesinin daha akılda kalıcı olması için sınıfta muz yiyerek MUZUMU YİYORUM M SESİNİ ÖĞRENİYORUM etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin bu etkinlikten memnun olduklarını, eğlenceli ve öğretici vakit geçirdiklerini belirttiler.

Kas

Anasınıfı Öğretmenimiz Hatice Taşkın Özen sınıfında uyguladığı bu etkinliği şöyel açıkladı:

- Anasınıfımızda bu hafta DAVRANIŞ PANOSU hazırladık.

·      Öğrencilerimizin olumlu davranışlarını pekiştirmek,

·      Kalıcı öğrenmeyi sağlamak,

·      Öğrenme isteğini harekete geçirmek,

·      Motivasyonlarını artırmak,

için her olumlu davranışlarına 1 adet havuç verilmektedir. Haftanın sonunda en faza havucu hangi öğrencinin tavşanı topladıysa, o çocuk HAFTANIN YILDIZ ÇOCUĞU olmaktadır.

Ödül olarak ise öğrencimizin kendi resimlerinden oluşan afişi,  bir sonraki hafta süreyle, anasınıfımızın giriş panosunda sergilenecektir.

 

Bu şekilde çocuklarımız da sorumluluklarının farkında olup, olumlu davranışlar gösterecektir.

Kas

Öğrencilerimiz Öğretmenleri ile beraber hem nefes açma çalışması yapıyor, hem de çok eğleniyorlar.

Kas

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri Görsel Sanatlar dersinde ´çeşitli malzemeler kullanarak görsel çalışma yapar´ kazanımını aktif katılım ile gerçekleştiriyorlar.

 

Görsel sanatları sevdirmek adına çeşitli malzemeler kullanan 3. Sınıf Öğretmenleri çay ile Atatürk portresi oluşturma çalışmasını yürüttüler.

Kas

Okulumuz 3. Sınıf öğrencileri Öğretmenleri nezaretinde okulumuzda bulunan izcilik sınıfında Oyun ve Fiziksel etkinlik derslerini aktif olarak işliyorlar.

Oyun ve Fiziksel etkinlikler dersinde özellikle zeka oyunları ağırlıklı olarak gruplar halinde oyun oynuyorlar.

Öğrenciler özellikle havaların soğumaya başladığı şu günlerde bu tür etkinliklerden mutlu olduklarını belirttiler.

Kas

1. Sınıf öğrencilerimize İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından DaBT-İPA (Difteri, Aselüler Boğmaca, Tetanoz, İnaktif Çocuk Felci) Aşısı ile KKK (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak)  aşısı yapıldı.

Kas

3-A öğrencilerimiz sınıf öğretmeni Semra BÜLBÜL rehberliğinde 10 Kasım etkinliği yaptı.

 

Ayrıca işaret dili kursumuzu yürüten müdür yardımcımız Pelin SOLAK yönetiminde,

4-A sınıfndan Sudenaz KELEK Atatürk´ü anma sunumunu işaret dil ile gerçekleştirdi.

Kas

Kas

Kas

1-A Öğrencileri Kızılay´ın önemini ve yaptığı hizmetleri daha iyi anlamak için sınıf öğretmeni Mehmet KAYA rehberliğinde ´´Kızılay Çadırı´´ etkinliği yaptı, öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi.

Ekm

Ekm

Okulun ilk gününde palyaço gösterisi ile karşılaşan 1. sınıf öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar geçirdi.